O udruzi

Cilj Udruga roditelja ''Naša djeca'' je promicanje važnosti uključivanja roditelja školske djece kao ravnopravnog partnera institucijama u procesu reforme obrazovnog sustava.

Radi ostvarivanja tog cilja Udruga će se osobito zalagati za suradnju sa svim institucijama koje pomažu ili mogu pomoći u promicanju prava djece, poticanje i podupiranje djelovanja roditelja, depolitizaciju škola, bolju komunikaciju između školskog i nastavnog osoblja i roditelja, stvaranje okruženja za usvajanje demokratskih stavova, vrijednosti i primjerenog ponašanja, poticanje bolje komunikacije roditelja i učitelja i nastavnika, prevenciji zlostavljanja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja te poboljšanje životnih uvjeta za djecu i obitelj.

Udruga će svoje ciljeve ostvarivati kroz suradnju sa školskim i drugim ustanovama koje skrbe o djeci i obitelji, javnih predavanja i rasprava, pokretanje inicijativa u području obrazovanja i drugih aktivnosti koje pomažu kvalitetnijem obrazovanju djece.

Udruga roditelja Naša djeca je nastala kao rezultat djelovanja grupe roditelja koji su se bavili aktivnostima vezanim za traženja mogućnosti zaštite prava djece kroz kvalitetniju komunikaciju roditelja i nastavnika kao i djelovanja na nadležne i odgovorne institucije.

Kroz rasprave roditelja će se jasno definirati koji su trenutni problemi učenika/djece te će se organizirati i provoditi aktivnosti i projekti s ciljem otklanjanja problema i stvaranja boljih uslova za obrazovanje djece.

Copyright ©2020 nasadjeca.org - Design by Top 10 Binary Options
f t g m